Ontdek de woontrends 2018

‘Zo stijl jij jouw interieur volledig volgens de woontrends van 2018!’

Ieder jaar is het weer een feestje in interieurland. Dan rijst de vraag: wat zullen de nieuwste woontrends zijn? Het jaar 2018 zal veel vernieuwing brengen op het gebied van kleuren en woonstijlen. Ben je al benieuwd? Wij hebben de 6 opvallendste woontrends van 2018 voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

inspiratie-woonstijl-woontrend-2018-colorblocking

Woontrend 1: Colorblocking!

Als je dol bent op kleur, is komend jaar hét moment om je uit te leven. Want een grote trend binnen het stijlen van je woning is ‘colorblocking’. Dit wordt voornamelijk creatief toegepast op muren en wanden. Hierbij staat het combineren van contrasterende, opvallende kleuren centraal. Maar je kunt ook kiezen voor ‘ton-sur-ton’ kleuren; kleuren die heel dicht bij elkaar liggen maar toch nét een tintje anders zijn. Deze colorblocking-methodes creëren een levendige ruimte met veel warmte en zorgt voor een speels, vrolijk effect met lef.

Woontrend 2: Eclectisch

De eclectische woonstijl kenmerkt zich door sprekende, donkere kleuren. Door deze donkere kleuren te mixen met metallic zoals matgoud, matroségoud, laat je je warme interieur meer spreken en zorg je voor een stijlvolle uitstraling. Wat betreft de kleuren mag je denken aan bordeauxrood,  auberginepaars, indigo- en nachtblauw, emerald groen en cognackleuren. Het mixen van verschillende stijlen maakt een interessant samenspel dat zorgt voor dat eclectische effect.

inspiratie-woonstijl-woontrend-2018-eclectisch
inspiratie-woonstijl-woontrend-2018-botanisch

Woontrend 3: Comfortabel Botanisch

De natuur in huis halen, dat zien we ook veel in 2018. Deze trend maakt jouw huis ruim, ademend en vreedzaam. Maak gebruik van veel natuurlijke, zachte kleuren en materialen. Daarbij is het toepassen van grote planten en kleinere planten een prachtige aanvulling. De groen geverfde wand is eigenlijk hét interieurstatement van 2018. TIP: Interieurstylisten maken bij deze trend gebruik van natuurlijke kleuren zoals grijs, beige, zand en mos.

Woontrend 4: Aardse Elementen

Een heel erg fijne trend die we volgend jaar naar hartenlust gaan toepassen in ons interieur zijn aardse kleuren. Aardse kleuren zijn zowel warm als luxe. Hierbij kan je denken aan warme grijstinten, roestkleur, bruinzwart, rood en gebrand geel en niet te missen: terracotta. Speel met verschillende soorten stoffen en materialen, en gebruik donkere tinten voor contrast.

inspiratie-woonstijl-woontrend-2018-earthy

inspiratie-woonstijl-woontrend-2018-hout

Woontrend 5: Hout

Laat méér hout terugkomen in jouw interieur. Dat is volgend jaar weer helemaal in! Dus een houten bijzettafel, eettafel en salontafel maken een comeback in vele interieurs. Pas verschillende houttinten toe, vooral het combineren van verschillende houttinten geeft een warm en gezellig effect.

Woontrend 6: Opvallende Details

Ook zullen we dit jaar méér opvallende details in de huiskamer zien, in verschillende woonstijlen. Denk aan de mermaid-tegel. Deze tegel, in de vorm van vissenschubben, komt in klassiek zwart en helder zeegroen volgend jaar terug. Exotische details gaan we ook erg veel zien, zoals de ananas- en flamingoprints. Maar ook de franjes, en andere feestelijke materialen worden hip in 2018.

inspiratie-woonstijl-woontrend-2018-details

Geïnspireerd geraakt, maar toch nog onvoldoende ideeën bij hoe jij dat ook tot uiting brengt in jouw interieur? Onze opgeleide binnenhuisarchitect en interieurstylist geven je graag kosteloos professioneel interieuradvies op basis van jouw foto’s en verhalen. Zo kom je samen tot meer duidelijkheid!

Kom langs of maak een kosteloze afspraak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

… en ontvang je benodigde portie wooninspiratie in jouw mailbox!