Dé interieurkleur van 2018: Heart Wood

‘Ontvlucht de drukte en vind de rust bij thuiskomst’

De ‘Kleur van het jaar 2018’ is bekend! Een subtiele en warme tint, voor een huiselijke uitstraling in iedere woning. Na onderzoek naar huidige trends en koopgedrag is dé nieuwe trendkleur van 2018 vastgesteld, genaamd ‘Heart Wood’.

Deze hippe trendkleur van volgend jaar is te omschrijven als een kleiachtige rozetint. Roze, maar dan op een volwassen, ingetogen manier. Het is niet te fel, niet te koel (een koele kleur herken je aan blauwtinten). De warme uitstraling in Heart Wood zorgt voor een gevoel van rust en geborgenheid.

De tegenhanger van stress en drukte
Er is steeds meer behoefte om thuis het gevoel te creëren dat de tijd even stilstaat. Het dagelijks drukke leven zet je thuis op pauze en kom tot rust. Een ontwikkeling die weergeeft dat we de drukte buitenshuis houden door ons huis te vullen met rust in de vorm van meubels, materialen en kleuren. Heart Wood biedt sereniteit, huiselijkheid en zélfs verbinding met de natuur. Hiermee vind je jouw innerlijke rust, daarom is Heart Wood de trendkleur van 2018!

Heart Wood in jouw favoriete kamer(s) toepassen
Heart Wood combineert heel makkelijk met verschillende kleurtinten. Afhankelijk van jouw gewenste uitstraling is er altijd wel een kleurenpalet dat past bij Heart Wood Kies jouw stijl én combineer Heart Wood naar hartenlust:

Modern en strak - heart wood 2018

A. Modern en strak

Ondanks haar roze tint, is Heart Wood probleemloos te combineren met levendige kleuren. Denk aan krachtige groene en blauwe tinten. De moderne uitstraling behoud je door één of twee felle, ‘harde’ kleuren te gebruiken.

B. Natuurlijk

Ook een klei-achtige tint komt terug in Heart Wood. Om jouw interieur in te richten met een natuurlijke touch combineer je Heart Wood met warme, lichte kleurtonen. Denk aan zacht perzik-oranje, beige of houttinten. Natuurlijke elementen zoals leder, bamboe en linnen versterken het effect van een rustige, natuurlijke omgeving.

natuurlijk - heart wood trends 2018
luxueus hart wood trends 2018

C. Scandinavisch

Wil je deze nieuwe trendkleur graag toepassen in jouw woning, maar wil je geen speels effect? Maak dan gebruik van een combinatie met diverse kleuren grijs, lichtblauw, én Heart Wood. Deze combinatie geeft het geheel het Scandinavische stijleffect. Deze stijl draait om functionaliteit, veel lichte tinten én eenvoud.

Kortom, met Heart Wood kun je alle kanten op. Méér inspiratie opdoen? Kom langs in onze winkel of maak een afspraak bij jou thuis en onze interieurspecialisten denken vrijblijvend met je mee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

… en ontvang je benodigde portie wooninspiratie in jouw mailbox!