Gordijnen combineren met raamdecoratie

top 3 combinaties

Raamdecoratie wordt vaak met elkaar gecombineerd. Dit staat niet alleen mooi, maar is ook heel functioneel. Gordijnen zijn al jarenlang een populaire keuze van raamdecoratie. Op zichzelf geven gordijnen veel sfeer en zijn ze een praktische toevoeging in elk interieur, maar als je raamdecoratie wil combineren zijn gordijnen een top keuze. In deze blog geven wij je de top drie combinaties van gordijnen met andere raamdecoratie. 

Gordijnen met vitrage

Gordijnen met vitrage is een klassieke raamdecoratie combinatie. Je ziet dat het veel gebruikt wordt in de slaapkamer, omdat het je de mogelijkheid biedt om te spelen met verschillende niveaus van privacy.

Met gordijnen heb je twee standen als het gaat om zichtbaarheid: alles open of alles dicht. Vitrage is een gamechanger omdat je door de vitrage te sluiten extra privacy creëert. Niet iedereen kan naar binnen kijken, maar door de lichte stof behoudt je wel het lichtinval. Deze stand is erg fijn voor overdag als je het licht wil, maar geen nieuwgierige kijkers. Tijd om te gaan slapen? Door de gordijnen te sluiten verduister je de ruimte.

Gordijnen met vouw- of rolgordijn

Wil je ook extra keuze mogelijkheden hebben op het gebied van privacy en lichtinval, maar zie je een dubbele gordijnroede niet zitten? Vouw- en rolgordijnen zijn uitstekend te combineren met gordijnen.

Rol- en vouwgordijnen zijn erg populair als raamdecoratie. Ze passen in bijna elke inrichting door het eenvoudige uiterlijk. Dit is echter soms ook een nadeel, als een kamer vraagt om meer sfeer en karakter.  Dan is een combinatie van reguliere gordijnen een goed idee zijn. Kies voor gordijnen met een mooie, diepe plooi voor een luxe uitstraling.

Gordijnen met houten jaloezieën

Een combinatie van jaloezieën met gordijnen zorgt voor een fijne warme sfeer in huis. Het hout van de jaloezieën in combinatie met een mooie soepel stof geeft een rijke en luxe uitstraling. Deze combinatie wordt vaak gebruikt in de woonkamer en keuken, omdat je veel invloed hebt op privacy, sfeer en lichtinval. Naast dat deze combinatie voor een warme sfeer zorgt, houdt het ook letterlijk de warmte vast door de isolerende eigenschappen.

Advies van onze vakman en interieuradviseur

Ben jij ook enthousiast geworden over gordijnen? Dat snappen wij, want het zijn belangrijke sfeermaker in huis. Heb je gekozen voor prachtige gordijnen aan een rails en wil je nu weten hoe jij die gordijnen probleemloos ophangt? Onze vakman geeft advies!

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden eindeloos. Want als je de keuze hebt gemaakt voor het soort raamdecoratie, moet je nog de materialen en kleuren kiezen. Voor het maken van de juiste combinatie is het fijn de materialen-, stoffen- en kleurcombinaties bij elkaar te kunnen houden. Kom daarvoor gerust naar de winkel! Samen maken we de ideale combinatie op basis van jouw wensen en onze expertise.

Meer blogs lezen

De top 5 vloerkledentrends

Een vloerkleed is een goed idee! Het verbindt je meubels tot een stijlvol geheel en maakt een ruimte letterlijk & figuurlijk zachter. Hier de top 5 vloerkledentrends van het moment.

Dit is de kleurtrend van 2021

De herfst is hier; ben jij al klaar voor het nieuwe seizoen? Een uitgelezen kans om je muren helemaal trendy te maken met de nieuwe kleur van het jaar: Brave Ground. Wij laten je zien hoe je deze warme en natuurlijke bruintint gebruikt.

Zo creëer je extra opbergruimte in elke kamer

Heb jij meer opbergruimte nodig? Haal meer uit je woning, haal meer uit je kasten; met maatwerkkasten. Met een maatwerkkast benut je namelijk elke centimeter optimaal voor het opslaan van spullen, van vloer tot plafond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

… en ontvang je benodigde portie wooninspiratie in jouw mailbox!