Vraag en antwoord

Henk van Wijk
Dé woon- en verfspeciaalzaak van Tiel

Hieronder vind je de meest gestelde vragen én – misschien wel belangrijker – onze antwoorden.

Is er toch nog iets onduidelijk, of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op via 0344 – 617 585.

Services

 • Krijg ik garantie op mijn aankopen bij Henk van Wijk?

  Om u te verzekeren van de hoge kwaliteit van onze producten geldt op al onze producten een garantietermijn, verschillend per product en merk. Meer weten over garantie? Bel ons op 0344 617 585, dan helpen we je graag verder.
 • Kan ik de eerder gedane aankopen ook ruilen of retourneren?

  Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen bij jouw aankoop, hierdoor weet je van te voren goed wat je kunt verwachten. Mocht je je nou toch bedenken en het is géén maatwerk-aankoop, behang of verf en het is nog niet geopend, dan kun je jouw aankoop binnen 14 dagen bij ons terugbrengen. Je ontvangt dan het aankoopbedrag van ons retour.
 • Kan ik producten laten bezorgen door Henk van Wijk?

  De Henk van Wijk-bezorgservice bezorgt graag bij jou thuis. Heb je een aankoop gedaan van meer dan €100,- dan levert onze bezorgservice dat binnen een straal van 20 km zelfs kosteloos bij jou thuis af!
  Voor kleinere bezorgingen vragen we een kleine vergoeding, afhankelijk van de afstand. Vraag ernaar in de winkel of bel gerust naar 0344 – 617 585.
 • Kan ik mijn vloeren en gordijnen laten inmeten?

  Bij Henk van Wijk ben je ervan verzekerd dat jouw nieuwe vloer of gordijnen hélemaal naar je zin zijn. Onze vakmensen komen bij aankoop graag kosteloos bij je langs om alles haarfijn in te meten. En dankzij onze inmeetgarantie ben je altijd verzekerd van een product dat perfect past!
 • Kan ik kleuren laten mengen bij Henk van Wijk?

  Bij de Henk van Wijk Verfservice mengen we iedere gewenste kleur speciaal voor jou op maat, en is klaar terwijl je wacht.
 • Ik wil graag kleur- en interieuradvies, hoe werkt dat?

  Wat leuk dat je met één van onze interieuradviseurs een blik op jouw woonstijl wilt werpen. Samen met hen ga je op zoek naar prachtige combinaties van kleuren, stijlen en materialen. Het is mogelijk om bij jou thuis een afspraak te maken, of in de winkel. Ook voor specifieke vragen ben je hartelijk welkom. Vul het contactformulier in en wij nemen contact op met jou.
 • Waarvoor kan ik het thuis-klusteam inschakelen?

  Ons thuis-klusteam heeft voor iedere klus een vakman in huis. Wilt u hulp of ondersteuning bij het leggen van vloeren, behangen, schilderwerk of montage? Schakel dan ons thuis-klusteam in. Lees meer over de klusservice klusservice .
 • Welke gereedschappen en materialen verhuurt Henk van Wijk?

  We hebben een erg breed scala aan te huren producten, denk aan behangstomers, behangtafels en schuurmachines, steigers en freesmachines. Ben jij op zoek naar een andere tool, bel ons even en weet direct of we je kunnen helpen.

  Je bereikt ons op 0344 617 585, ook kan je een e-mail naar info@henkvanwijk.nl sturen.

 • Welke merken vind ik bij Henk van Wijk?

  Ben je op zoek naar een specifiek professioneel merk op het gebied van vloeren, behang, verf, raamdecoratie of gereedschap? Bij ons vind je enkel A-merken die ook gebruikt worden door professionals.

  Zo verkopen wij onder andere: Sigma Coatings, Wijzonol, Sikkens, Vewelux, AS Creation, Eijffinger, VOCA, Esta Home, Holland Haag, Egger, A House of Happiness, COREtec, Desso, MFlor, Parador, Orac Decor. Ben je op zoek naar een ander merk, vraag het ons gerust!

Verven

 • Hoe verwijder ik verfspetters?

  Het is eigenlijk onvermijdelijk tijdens het schilderen: verfspetters. Spetters van verven op waterbasis verwijder je simpelweg met een vochtige doek. Verven op terpentinebasis verwijder je met terpentine. Verfspatten op het glas verwijder je met een speciaal glasmesje.
 • Hoeveel verflagen moet ik aanbrengen?

  Vaak is één muurverflaag voldoende, maar soms – vaak bij heldere, en felle kleuren – is het nodig om twee of meer lagen te gebruiken om het dekkende effect te krijgen dat je wilt behalen. Voor donkere kleuren raden we aan een grondverf te nemen in dezelfde kleur of een grijze grondverf te gebruiken. Voor een lichte of witte muur is vanzelfsprekend witte grondverf ideaal.
 • Voor welke verfsoort moet ik kiezen?

  Kies je voor verf op water- of terpentinebasis? Wij adviseren over het algemeen: lak op waterbasis (acryl) gebruik je binnenshuis en lak op terpentinebasis (alkyd) buiten. Vooral het effect van vergeling / verkleuring is een belangrijke reden om binnen geen terpentinebasisverf te kiezen.

  Op waterbasis verf is geurarm, droogt snel, behoudt langer glans, is elastischer en vergeelt niet. De verf op terpentinebasis is makkelijker te verwerken omdat het niet snel droogt en daardoor zie je ook minder gauw strepen. Onthoud dat terpentinebasis olie bevat, bij een gebrek aan voldoende zonlicht leidt dit tot vergeling.

 • Hoelang duurt het voordat de verf droog is?

  Als je wacht tot je muur over te schilderen is, kan je het beste 3 tot 6 uur wachten. Een muur is stofdroog na één à twee uur.
 • Kan ik kleuren laten mengen bij Henk van Wijk?

  Bij de Henk van Wijk Verfservice mengen we iedere gewenste kleur speciaal voor jou op maat, en is klaar terwijl je wacht.

Typisch Henk van Wijk:

 • Op werkdagen antwoord bínnen het uur
 • 24/7 online bereikbaar
 • Verfservice: klaar terwijl je wacht
 • Bij aankoop van méér dan €100,- gratis, dezelfde werkdag bij jou thuisbezorgd
 • De verhuurservice denkt met je mee
 • Áltijd kosteloos inmeten
 • Professioneel kleur- en interieuradvies bij jou thuis is geheel kosteloos bij een aanschaf van meer dan €250,-
 • Ook persoonlijk advies op afspraak buiten werktijden
 • Kwaliteitsgarantie: gegarandeerd jarenlang woonplezier

Ken je de Henk van Wijk Kwaliteitsgarantie?

Wij garanderen je van jarenlang woonplezier.
Tóch niet tevreden? Geld terug!