Kies de ideale hor

‘Voor iedere deur of raam bestaat de perfecte hor’

Heerlijk die lange zomerdagen! En dan zet je thuis natuurlijk graag de ramen en deuren open. Overdag geniet je maximaal van de zomer en ’s nachts mag alles open om het binnen af te koelen. Maar helaas komt daarbij ook allerlei ongedierte, zoals muggen, vliegen en wespen naar binnen.

Horren zijn ideaal om deze ongewenste bezoekers buiten te houden. Zowel voor ramen en deuren, bestaan er veel soorten.

Welke horren heb jij nodig? We helpen jou bij het uitzoeken van ideale hor!

Horren voor deuren

Vaak gebruik je de deuren in huis meerdere keren per dag, dus het gebruiksgemak van een hordeur is erg belangrijk.

Bij de keuze van je hor moet je ook kijken naar de gebruikers; heb je kinderen of huisdieren? Misschien wil je de deur met één hand openen.

Welke hor voor jouw deur geschikt is, ligt niet alleen aan je wensen maar ook aan je deur.

Plisséhordeur; voor dagelijks gemak

De plisséhordeur wordt het meeste gekozen omdat hij de minste ruimte inneemt. Het gaas vouwt zich eenvoudig op tot een klein pakketje in het kozijn. Hij is ideaal in het dagelijks gebruik, omdat je hem gemakkelijk met één hand op elke gewenste stand zet.

De plisséhordeur is geschikt voor scharnierdeuren, dubbele openslaande tuindeuren en een schuifpui.

Vaste of schuifhordeur; huisdiervriendelijk

Een vaste hor neemt wat meer ruimte in beslag, want het gaas zit gespannen op een frame dat je voor de deur plaatst of schuift. Een voordeel van deze horren is dat ze beter bestand zijn tegen huisdieren en kinderen, mits je sterk petscreen-gaas neemt.

Ook leuk is de optie voor een ‘schop’plaat met kattenluikje,  zo gaan je huisdieren naar binnen en buiten zonder hulp.

De schuifhordeur is geschikt voor scharnierdeuren, en een schuifpui.

Rolhor; ruimtebesparend

Bij een rolhordeur rolt, zoals de naam verklapt, het gaas zich op in een cassette. Dit bespaart je ook ruimte, maar is minder makkelijk voor het dagelijks gebruik. Je kan de hor namelijk alleen helemaal open, of helemaal dicht zetten.

Dit is een mooie en prijsvriendelijke oplossing voor deuren die minder vaak gebruikt worden.

De rolhordeur is geschikt voor scharnierdeuren.

Horren voor ramen

Raamhorren worden in tegenstelling tot hordeuren dagelijks slechts enkele malen gebruikt. Voor het raam zijn er dezelfde mogelijkheden als bij de hordeuren; de plissé raamhor, de rollende raamhor en de vaste raamhor.

Een nieuwe mogelijkheid hierbij is de inklem-optie, waarbij je zonder spijkers en schroeven een hor plaatst.

Plisséraamhor; geruisloos en compact

In een plisséraamhor vouwt het gaas zich op. Het hor is in iedere gewenste stand vast te zetten, en bediening vergt weinig kracht. Daarom is dit hor ideaal voor ramen die dagelijks worden gebruikt. Ook wordt de plisséraamhor vaak gekozen in kinderkamers omdat het geruisloos kan worden open of dicht gezet. Wil je het kozijn niet beschadigen? Kies dan voor een inklem plisséraamhor.

Deze hor is geschikt voor dakramen, draaikiepramen, draairaam naar buiten, draairaam naar binnen en schuiframen.

Vaste horren; zonder schroeven

Bij vaste raamhorren kan je kiezen voor een scharnierend vaste hor, een voorzethor of een inklemhor. Welke optie de beste voor jouw raam is, ligt eraan hoe vaak je het raam open wil zetten zonder hor. Een inklemhor gebruik je als je een raam voor een langere periode wilt afdekken.

Een voorzethor kan worden verwijderd door middel van een magneet en een scharnierend horraam kan simpel worden opgeklapt.

Vaste horren zijn geschikt voor dakramen, draaikiepramen en draairamen naar buiten, schuifdeuren.

Rol; windbesteding

Een rolhor trek je voor je raam van boven naar beneden. Als je het hor niet wil gebruiken zit hij compact opgerold in zijn cassette. Vangt je raam veel wind? Dan is een rolhor met geleiders de beste keuze. Ook goed om te weten is dat een rolhor uitsluitend op het kozijn geplaats kan worden.

Rolhorren zijn geschikt voor draai- kiepramen, draairaam naar buiten en draairaam naar binnen.

Montage van horren

Bij het plaatsen van een hor kan je kiezen voor een op-de-dag (op het kozijn) of in-de-dag (in het kozijn) montage. Het ligt aan de deur, kozijn en keuze hor welke opties mogelijk zijn. Ook het inmeten is een secuur werkje, we komen zelfs bij je langs om te helpen met inmeten en de plaatsing.

Laat je adviseren door onze interieuradviseurs

Onze tip: maak foto’s en meet alvast de maten voor een prijs indicatie. Dan vinden we jouw perfecte kwaliteitshorren waar je vele zomers van gaat genieten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

… en ontvang je benodigde portie wooninspiratie in jouw mailbox!