Jouw hal opknappen?

‘ Geef ‘m sfeer en stijl met onze inspiratie en stylingtips!’

Het is het eerste wat je ziet als je binnenkomt, en toch vaak het laatste waar je aan denkt om op te knappen: de hal. Daarom geven we je enkele ideeën om jouw gang opnieuw te stijlen en jou en jouw visite direct het warme welkom te geven, dat bij jou past. Lees je mee?

Veelzijdige vloeren in de hal

De vloer in de hal krijgt veel te voorduren; natte, modderige schoenen, puntige hoge hakken, zware tassen en bovendien de vele stappen. Dus moet je op zoek naar een krasbestendige en makkelijk schoon te maken vloer. Om de levensduur van je vloer te verlengen, raden wij tevens aan  om een goede droogloopmat te nemen. Bijvoorbeeld de droogloopmat van Coral: deze kunnen we voor je op maat snijden en indien mogelijk in de vloer laten wegvallen.

Ook is het mogelijk om de vloer van je gang door te laten lopen in de volgende ruimte. Hierdoor maak je jouw gang optisch groter en ruimer.

Er zijn diverse soorten vloeren, in de gang zie je vaak tegels of PVC. Dit zijn stevige vloeren die langdurig mooi blijven. Wist je dat PVC veel op echt parket lijkt? Mocht je een nieuwe vloer in de hal willen, neem dan een stukje vloer (of foto’s) mee naar de winkel zodat we samen kunnen kijken welke soort en kleurtint vloer het beste past bij de rest van jouw woning.

Wonderschone wanden  in de hal

Laat de gang een stukje groter lijken met verf en behang. Heb je bijvoorbeeld een lange smalle gang, dan raden wij je aan lichte kleuren te gebruiken. Ook kan je een horizontale lijn aanbrengen; dit kan je doen met lambrisering of door bijvoorbeeld de helft van de muur te verven.

Wil je liever kleur of een (te) gek behangetje? Zeker doen! Omdat de muren van een hal vaak relatief klein zijn, mogen ze best (deels) opvallen. Wees niet bang om iets nieuws te proberen, je zult je verbazen over de sfeer die je met kleur kan creëren.

Klassiek entree

Tover je ietwat kille nieuwbouw-entree in een handomdraai om tot een klassiek onthaal met behulp van lambrisering en een luxe behang. Of wat dacht je van dit behang van Eijffinger? Door de helft van de muur te behangen, krijg je hetzelfde effect als lambrisering.

Stoer & industrieel binnenkomen

Creëer een stoere uitstraling in je gang met de industriële look. Deze woonstijl kenmerkt zich door gebruik te maken van grove materialen. Je kan hierbij denken aan beton, ruw hout, maar ook staal en metaal. Je kunt het zo stoer maken als je zelf wilt. Dit behang van Esta Home geeft je gang gelijk een stoer uiterlijk, maar behoudt een warme sfeer.

Scandinavisch licht welkom

Licht, ruim en toch knus thuiskomen, dat kan met een Scandinavische stijl in de gang. Deze minimalistische uitstraling  past in veel woningen. De sfeer en gezelligheid krijg je door de lichte kleuren zoals lichtbeige, lichtgrijs te combineren met zachte pasteltinten zoals lichtblauw, mintgroen of oudroze. Ook zorgen warme materialen zoals wol voor een plezierig welkom.

Geïnspireerd geraakt, maar toch nog onvoldoende ideeën bij hoe jij dat ook tot uiting brengt in jouw interieur? Onze opgeleide binnenhuisarchitect en interieurstylist geven je graag kosteloos professioneel interieuradvies op basis van jouw foto’s en verhalen. Zo kom je samen tot meer duidelijkheid!

Kom langs of maak een kosteloze afspraak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

… en ontvang je benodigde portie wooninspiratie in jouw mailbox!