Ontdek de woontrends 2017

‘Een frisse kijk op de eenvoudige dingen in ons leven’

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Dat geldt ook voor de inrichting van ons interieur. Wat kun je verwachten van de woontrends 2017? Een frisse kijk op de eenvoudige dingen in het leven, althans, dat is het thema van 2017: ‘Life in a New Light’. Wij zouden de woontrends 2017 omschrijven als ‘natuurlijk’, ‘warm’, ‘vintage’, ‘stoer’, ‘rauw’ en ‘een tikje industrieel’. En geven je hier alvast een klein voorproefje!

Woontrends

Woontrend 1: Groen!

De kleur groen – ‘Greenery’ om precies te zijn – is een trendkleur die we veel zullen gaan zien in 2017. Deze kleur is een mengsel van geel en groen dat doet denken aan de lente, frisheid, een nieuw begin. Kortom: een kleur van de natuur. Een vanzelfsprekend iets. In de kleurenleer is groen de kleur van het middelpunt. Maar dat moet geen probleem zijn want deze kleur zal je, door haar rustgevende effect, niet snel vermoeien. Ga dus voor veel planten in huis, maar ook voor een groene touch in materialen. En met een groene muur ben je hélemaal  trendy bezig! Greenery kun je op verschillende manieren combineren met zowel neutrale kleuren als heldere donkere kleuren en pasteltinten.

Woontrend 2: Denim drift

Net als Greenery sluit de blauwgrijze kleur Denim perfect aan bij het thema van 2017. Want ook blauw is een eenvoudige kleur: we zien het overal in ons dagelijks leven. In de lucht, het water, en ook vaak in onze kleding. Maar het is ook een kleur die ontzettend veelzijdig is. Denim Drift past eenvoudig in uiteenlopende woonstijlen en –sferen. Zo kun je de kleur voor een kalme, urban uitstraling combineren met natuurlijke tinten en botanische elementen, en pas je de kleur toe met okergoud of messing, dan geeft dat een luxe gevoel. Houd je toch meer van landelijk, dan combineer je Denim Drift eenvoudig met romantische stoffen of brocante meubels.

Woontrends
Woontrends

Woontrend 3: Warme, diepe kleuren

Hoewel het vorig jaar alléén nog maar over pasteltinten ging, maken zij nu plaats voor de warmere, diepe kleuren zoals donkergroen, diepblauw, terracotta en bordeauxrood. Deze kleuren bezorgen het interieur een luxe uitstraling en kun je geweldig combineren met trendy stoffen zoals fluweel en velours. Maar ook in een industriële woonstijl waar metaal, hout en leer zorgen voor een typische industriële sfeer kunnen diepe kleuren als donkergroen en diepblauw fantastisch matchen.

Woontrend 4: Messing en goud

In de nieuwe wooncollecties van 2017 zien we steeds meer gouden items verschijnen. En dat past ook wel bij de overige woontrends met veel retro-invloeden uit de jaren ’60 en ’70 interieurs. We gaan dit jaar terug naar een warme basis. Met ronde vormen, warme kleuren, oog voor detail én natuurlijk een vleugje messing en goud. Kies bijvoorbeeld voor gouden woonaccessoires zoals de omlijsting van je spiegel of een bijzondere lamp. Zeker weten dat dit goed past in combinatie met jouw industriële of minimalistische interieurstijl!
Wil je meer weten over de woontrends van 2017? Hoe dat te combineren is in jouw woning? Kom gerust eens langs of maak een afspraak. Onze interieurspecialisten helpen je graag verder!

Woontrends

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

… en ontvang je benodigde portie wooninspiratie in jouw mailbox!